Bepanthol kapljice za oči, 10 ml

Bepanthol kapljice za oči, 10 ml

0 out of 5

12.61 

Bepanthol kapljice za oči z natrijevim hialuronatom (0,15%) in dekspantenolom (2%) za suhe in utrujene oči.

Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

Bepanthol kapljice za oči z natrijevim hialuronatom (0,15%) in dekspantenolom (2%) za suhe in utrujene oči.

Bepanthol kapljice za oči na roženici ustvarijo sterilen, viskozno-elastičen, prozoren zaščitni film brez konzervansov. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo natrijev hialuronat, tj. natrijevo sol hialuronske kisline, ki zaradi svojih fizikalnih lastnosti ustvari enakomeren, stabilen in dolgotrajno obstojen zaščitni sloj na površini roženice, ki ne poslabša vida. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo tudi provitamin B5 (dekspantenol) z visoko kapaciteto vezave vode, ki navlaži in neguje oko ter obenem, skupaj z natrijevim hialuronatom, zadržuje vlago.
Kombinacija natrijevega hialuronata (stabilizira solzni film) in dekspantenola (neguje in pomirja) ščiti in vlaži površino očesa ter jo ohranja gladko.
Bepanthol kapljice za oči tako omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri:
• mehanskih obremenitvah, npr. med uporabo trdih ali mehkih kontaktnih leč ali pri diagnostičnih preiskavah oči;
• okoljskem stresu, ki ga povzročajo klimatske naprave, veter, mraz, suh ali onesnažen zrak (npr. s cigaretnim dimom);
• preobremenitvah oči zaradi intenzivnega gledanja, npr. na računalniških terminalih, z mikroskopi ali med daljšim upravljanjem motornih vozil.
Bepanthol kapljice za oči ne vsebujejo konzervansov, zato jih uporabniki tudi med dolgotrajno uporabo dobro prenašajo.
Bepanthol kapljice za oči so primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč. Kontaktnih leč med uporabo kapljic za oči ni treba odstraniti.

UPORABA
Plastenko odprete tako, da s potegom odstranite varnostni obroček, dokler ni v celoti odstranjen (1).
Nato odstranite pokrovček s potegom navzgor (2). Glavo nagnite nekoliko nazaj, poglejte navzgor in nežno povlecite spodnjo očesno veko stran od očesa. Plastenko držite z odprtino navzdol in z močnim in podaljšanim pritiskom vkapajte eno kapljico v veznično vrečko očesa 3 do 5-krat na dan (3 + 4). Počasi zaprite oči, da se tekočina lahko enakomerno porazdeli po površini očesa.
Izogibajte se stiku odprtine plastenke z očesom ali z rokami. Kapljico, ki ostane v odprtini plastenke odstranite tako, da narahlo potrkate po dnu plastenke. Namestite pokrovček nazaj na plastenko. Zdaj plastenko lahko zaprete z rahlim pritiskom na pokrovček (5).
Če se težave poslabšajo ali se ne izboljšajo, se posvetujte z oftalmologom!

Zaradi posebnega sistema sterilnega filtra kapalke je po vsakem vkapavanju potrebno nekaj sekund počakati brez pritiskanja na plastenko, da se s tem omogoči dotok zraka nazaj v plastenko. Brez tega obdobja čakanja je dodatno vkapavanje ovirano. Zaradi tega fizičnega razloga je potreben tudi pritisk na plastenko, če je plastenka bolj prazna.

 

SESTAVA
1 ml vsebuje: natrijev hialuronat 0,15 %, dekspantenol 2 %, natrijev klorid, natrijev citrat, citronska kislina, voda za injekcije.

 

VELIKOST PAKIRANJA
steklenička po 10 ml

OPOZORILA IN PREVIDNOSTNI UKREPI
• Izdelka ne uporabljajte, če je varnostni obroček na pokrovčku zlomljen ali če je plastenka poškodovana.
• Ne dotikajte se očesa s kapalko.
• Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katero koli sestavino.
• V zelo redkih primerih lahko uporaba kapljic za oči povzroči draženje zelo občutljivih oči.
• Če uporabljate še kakšne druge kapljice / mazilo za oči, mora med uporabo prvega in drugega izdelka preteči vsaj 15 minut. Bepanthol kapljice za oči morate vedno uporabiti zadnje.
• Izdelka ne uporabljajte, če so vaše oči okužene ali poškodovane.
• Po uporabi izdelka se vam lahko za kratek čas pojavi zamegljen vid. V tem času ne vozite avtomobila ter ne upravljajte strojev in naprav. Počakajte, da se vam normalen vid v celoti povrne.
• Kapljic za oči ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je označen na vsakem večodmernem vsebniku in na škatli.
• Zaradi posebnega, inovativnega sistema sterilnega filtra kapalnega vstavka, majhna količina kapljic za oči vedno ostane v plastenki.
• Po prvem odprtju uporabljajte največ 12 mesecev.

 

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: