Grintuss Pediatric sirup, 128 g 

Grintuss Pediatric sirup, 128 g 

8.26 

Grintuss Pediatric sirup na osnovi medu in molekularnih kompleksov ščiti in pomirja zgornje dihalne poti. Deluje na suh kašelj z zaviranjem draženja sluznice ter na moker kašelj s spodbujanjem vlaženja in izločanja sluzi. Grintuss je 100% naraven izdelek ekološke pridelave brez glutena in s prijetnim okusom.

Opis

Medicinski pripomoček

Grintuss Pediatric sirup je medicinski pripomoček na osnovi medu in molekularnih kompleksov, ki ščiti in pomirja zgornje dihalne poti. Deluje na suh kašelj z zaviranjem draženja sluznice ter na moker kašelj s spodbujanjem vlaženja in izločanja sluzi. Grintuss je 100% naraven izdelek ekološke pridelave brez glutena in s prijetnim okusom.

Rezultati klinične študije, opravljene na otrocih (od 3 do 6 let) s trdovratnim akutnim kašljem, ki je trajal več kot 1 teden, so pokazali, da Grintuss zmanjša intenzivnost kašlja, tako čez dan kot ponoči, in je še posebej učinkovit proti intenzivnemu kašlju. Študija je dokazala tudi varnost in dobro prenašanje sirupa Grintuss.

Multicentrična, randomizirana in dvojno slepa klinična študija v primerjavi s placebom, opravljena na 102 otrocih, starih od 3 do 6 let. Klinična študija je bila objavljena v znanstveni reviji Italian Journal of Pediatrics

 

Kako deluje

Grintuss zaščiti sluznico, pomiri draženje, vlaži in spodbudi izločanje sluzi z inovativnim mehanizmom delovanja:

  • Učinek pregrade. Oblikuje zaščitno oblogo, ki se drži sluznice in jo ščiti pred stikom z dražečimi snovmi.
  • Uravnava izločanje sluzi. Spodbuja vlaženje in izločanje sluzi.
  • Deluje kot lubrikant. Zmanjšuje draženje v žrelu, ki povzroča kašelj.

Grintuss uravnava kašelj, ne da bi ga zaviral, s čimer spoštuje njegovo pomembno vlogo pri obrambi zgornjih dihalnih poti.

 

Namen iuporabe

Sirup Grintuss Pediatric je namenjen za zdravljenje tako suhega kot mokrega kašlja pri otrocih od 1. leta starosti.

 

Sestavine

Aktivne sestavine: med*; molekularni kompleks smol, polisaharidov in flavonoidov iz grindelije*, trpotca* in smilja* (Poliresin®); vsebnost polisaharidov (molekulska masa > 20.000 daltonov) ≥ 20 %

Vsebuje tudi: trsni sladkor*; vodo; eterična olja: limone, sladke pomaranče, mirte; naravno aromo limone; arabski gumi; ksantan gumi.

*Sestavina, pridobljena z ekološko kmetijsko pridelavo

 

Uporaba

Grintuss je namenjen za zdravljenje tako suhega kot mokrega kašlja. Sirupi Grintuss so na voljo v dveh formulacijah:

  • Grintuss Adult, za odrasle in mladostnike od 12. leta starosti
  • Grintuss Pediatric, ki je posebej namenjen otrokom od 1. leta starosti.

Obe formulaciji sta primerni tudi za osebe s celiakijo.

 

Odmerjanje in način uporabe

Svetujemo zaužitje 5 ml (ene odmerne žličke) za otroke od 1 do 6 let oziroma 10 ml (dveh odmernih žličk) za otroke od 6. leta dalje, dvakrat do štirikrat na dan, z zadnjim zaužitjem tik pred spanjem. Pred uporabo pretresite. Pakiranje vključuje odmerno žličko. Po uporabi dobro zaprite stekleničko in temeljito operite odmerno žličko. Po odprtju izdelek porabite v roku treh mesecev.

 

Opozorila

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. Če se simptomi ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom. Hranite pri sobni temperaturi, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok. Datum izteka roka uporabnosti velja za nepoškodovan in pravilno shranjen izdelek. Glejte rok uporabnosti, ki je natisnjen na embalaži. Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti.

 

 

 

Lekarna Plavž

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

You've just added this product to the cart: