Kiweno Vitamin D hitri kvantitativni test za samotestiranje, 1 test

29.54 

Kiweno Vitamin D rapid test je hitri test za enkratno uporabo za samotestiranje za kvantitativno določanje VITAMINA D (25-hidroksivitamina D) iz kapljice kapilarne krvi s pomočjo aplikacije Kiweno, ki se naloži na pametni telefon. Izvedba testa je enostavna. Potrebujete 20 min časa, da naložite aplikacijo na pametni telefon in izvedete testiranje.

Kategoriji: , Oznaki: , Nensi: 1060377

Opis

Medicinski pripomoček

Kiweno Vitamin D rapid test je hitri test za enkratno uporabo za samotestiranje za kvantitativno določanje VITAMINA D (25-hidroksivitamina D) iz kapljice kapilarne krvi s pomočjo aplikacije Kiweno, ki se naloži na pametni telefon

Izvedba testa je enostavna. Potrebujete 20 min časa, da naložite aplikacijo na pametni telefon in izvedete testiranje.

Navodila za uporabo:
1. Na pametni telefon namestite aplikacijo Kiweno Vitamin D.
2. Po potrebi kvalificirate pametni telefon in testiramo kamero.
3. Odvzamete vzorec, tako da razkužite konico prsta, se zbodete z lanceto, naredite večjo kapljico krvi in napolnite kapilarno cevko. S kapilarno cevko prebodete folijo na epruveti, zmešate ter na testno kaseto nanesete 3–4 kapljice. Po 15 minutah poskenirate testno kaseto. Na telefonu se izpiše natančna vrednost vitamina D.

Skozi celoten postopek vas natančno vodijo tudi navodila na telefonu.

Navodila za uporabo Kiweno Vitamin D hitri kvantitativni test za samotestiranje

Splošne informacije
● Test kiweno Vitamin D rapid test je namenjen samo za in vitro diagnostično uporabo, kar pomeni za zunanjo uporabo.
● Vsak paket vsebuje sestavine za eno testiranje za enkratno uporabo.
● Sestavnih delov testa iz različnih proizvodnih enot ni dovoljeno mešati.
● Vsi sestavni deli testa se lahko uporabljajo samo za predvideni namen in v kombinaciji s sestavinami, ki so v kompletu.
● Pripravljen vzorec se lahko uporablja samo v kombinaciji s pripadajočimi sestavnimi deli testa.
● Izvedba testa ne zahteva posebnega strokovnega znanja in se lahko izvaja doma. Za nemoteno izvajanje testa imejte na voljo vsaj 20 minut.
● Pri osebah, mlajših od 18 let, lahko test izvede eden od staršev ali skrbnik.
● Test je treba opraviti pri sobni temperaturi.
● Pred uporabo natančno preberite Navodila za testiranje. Nastavite aplikacijo, vzemite vzorec, izvedite test in ga ovrednotite natančno v skladu z Navodili za testiranje.
● Prepričajte se, da je vaš pametni telefon dovolj napolnjen (vsaj 20 % napolnjenosti baterije).
● Aplikacija kiweno Vitamin D zahteva aktivno internetno povezavo v rednih časovnih presledkih (vsaj vsakih 48 ur), da se naložijo najnovejši kalibracijski podatki.
● Med uporabo aplikacije pametnega telefona ne ugašajte ter ne izklapljajte zvoka, saj bo odštevalnik časa oddal pisk.
● Kvalifikacijo aparata in preizkus kamere izvedite na istem mestu, kjer boste izvedli hitri test, da zagotovite enake svetlobne razmere. Prepričajte se, da je osvetlitev enakomerna. Izogibajte se sencam, svetlobi s strani in neposredni sončni svetlobi.
● Zagotovite, da sta kartica za test kamere in testna kaseta postavljeni na ravno, suho in svetlo površino ter da ves čas ležita vodoravno.
● Po izteku 15-minutnega intervala imate 2 minuti časa, da s pametnim telefonom skenirate testno kaseto. Veljavne rezultate boste prejeli le, če bo test ovrednoten v tem časovnem obdobju.
● Zaradi varnosti vaših podatkov bodo ti posredovani le v šifrirani obliki. Za podrobnejše informacije se obrnite na politiko pogojev o varstvu osebnih podatkov in varovanju zasebnosti podjetja kiweno GmbH, ki jo najdete na spletnih straneh https://kiweno.com/en/privacypolicy/ in https://kiweno.com/en/general-terms-and-conditions/.
● Uporabljajte samo najnovejšo različico originalnega operacijskega sistema, ki jo je zagotovil proizvajalec vašega pametnega telefona. Seznam podprtih operacijskih sistemov je na voljo na spletni strani https://kiweno.com/en/vitd-rapidtest/.

Varnostna navodila
● Vse sestavne dele testa hranite izven dosega otrok.
● Vsebine epruvete s pufrom ne zaužijte, izognite se neposrednemu stiku s tekočino. V primeru stika s kožo prizadeto področje takoj temeljito sperite.
● Če imate težave pri nastavitvi aplikacije, odvzemu vzorca, izvajanju testiranja ali vrednotenju testa, se obrnite na spletno stran service@kiweno.com ali pa prosite za pomoč tretjo osebo, npr. družinskega člana.
● Vzorec obravnavajte kot potencialno kužnega: med z vzorcem ne jejte, ne pijte in ne kadite.

Priporočljivo je, da si po testiranju vedno umijete/razkužite roke. V primeru resnih zapletov se takoj obrnite na podjetje kiweno GmbH (service@kiweno.com) in na ustrezne urade.

Shranjevanje, stabilnost in odstranjevanje
● Test shranjujte pri sobni temperaturi ali v hladilniku (+4 do +30 °C), testa ne zamrzujte.
● Test je občutljiv na vlago, neposredno sončno svetlobo in visoke temperature. Zato test zaščitite pred vročino in ga uporabite takoj po odprtju embalaže testne kasete (v 5 minutah).
● Če so embalaža ali priloženi materiali poškodovani, testa ne uporabljajte.
● Testa ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti.
● Po uporabi odvrzite vse sestavne dele testa, vključno s kartico za test kamere in Navodili za testiranje, med gospodinjske odpadke.

Princip testa
Testni trak na osnovi protiteles kiweno Vitamin D rapid test določa 25(OH)-vitamin D v kapilarni krvi. Vzorec krvi se doda puferski raztopini s posebnim sistemom za vzorčenje in se raztopi. Nato se doda 3–4 kapljice raztopine v vdolbinico za vzorce (S) na hitrem testu. Sedaj 25(OH)-vitamin D, prisoten v vzorcu, reagira z zlato označenimi protitelesi proti 25(OH)-vitaminu D in postane viden kot rdečkasto obarvana testna črtica, najpozneje po 15 minutah (če je test izveden pravilno).
Kontrolna črtica (C) se pojavi, kadar je test s tehničnega vidika deloval pravilno (glej sliko 3). S pomočjo aplikacije kiweno Vitamin D se na podlagi intenzivnosti obarvanosti kontrolne in testne črtice nato oceni kvantitativni rezultat. Zbiranje in obdelava vzorca pred merjenjem ter postopek in vrednotenje testa so opisani po korakih v poglavjih Odvzem vzorca, Izvedba testiranja in Vrednotenje.

Vsebina kompleta
1 testna kaseta, pakirana posebej, z vrečko s sušilom
V embalaži s testno kaseto je tudi vrečka s sušilom, zato da testna kaseta ne vpija vlage.
Po odprtju embalaže vrečko s sušilom zavrzite.
1 kartica za test kamere
2 lanceti
1 kapilarna cevka
1 epruveta s pufrom
1 čistilna krpica
1 obliž

Dodatno potrebujete: Pametni telefon z aplikacijo kiweno Vitamin D in internetno povezavo.

Navodila za uporabo Kiweno Vitamin D hitri kvantitativni test za samotestiranje

Prodaja v Sloveniji: MSL pharma, d. o. o. Tomažja vas 15, 8275 Škocjan

Prodaja / distribucija : KIWENO GmbH Weisstrasse 9 6112 Wattens, Austria

Proizvajalec: Immundiagnostik AG Stubenwald-Allee 8a 64625 Bensheim, Nemčija

 

Lekarna Plavž

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.