Boson Biotech Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test hitri antigenski test na SARS-CoV-2 za samotestiranje (1 test)

Boson Biotech Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test hitri antigenski test na SARS-CoV-2 za samotestiranje (1 test)

8.75 

Boson Biotech Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test je hitri enostopenjski in vitro antigenski test za SARS-CoV-2. Zasnovan je za hitro kvalitativno določanje antigena virusa SARS-CoV-2 v brisih iz sprednjega dela nosne votline pri osebah s sumom na COVID-19 v prvih sedmih dneh po pojavu simptomov.

 

Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

Boson Biotech Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test je hitri antigenski test za SARS-CoV-2. Hitri antigenski test je enostopenjski in vitro test, ki temelji na imunokromatografiji. Zasnovan je za hitro kvalitativno določanje antigena virusa SARS-CoV-2 v brisih iz anteriornega (sprednjega) dela nosne votline pri osebah s sumom na COVID-19 v prvih sedmih dneh po pojavu simptomov. Hitri antigenski test za SARS-CoV-2 se ne sme uporabljati kot edina osnova za diagnozo ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2. Otrokom, mlajšim od 14 let, naj pomaga odrasla oseba.

POMEMBNE INFORMACIJE PRED UPORABO
1. Natančno preberite ta navodila.
2. Izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti.
3. Če je ovojnina testne kasete poškodovana ali ni ustrezno zapečatena, izdelka ne uporabljajte.
4. Test shranjujte pri temperaturi od 4 °C do 30 °C v zaprti originalni vrečki. Ne zamrzujte.
5. Izdelek uporabljajte pri sobni temperaturi (15 °C – 30 °C). Če je bil izdelek shranjen v hladnejšem prostoru (pod 15 °C), ga pred uporabo pustite 30 minut na normalni sobni temperaturi.
6. Vse vzorce obravnavajte kot potencialno kužne.
7. Neustrezni ali netočni odvzemi vzorcev ter shranjevanje in prevoz vzorcev lahko povzročijo netočne rezultate testov.
8. Za zagotovitev optimalne učinkovitosti testnega kompleta uporabite palčke, ki so priložene testnemu kompletu.
9. Pravilen odvzem vzorca je najpomembnejši korak pri izvedbi testa. Poskrbite, da boste s palčko zbrali dovolj vzorca (izločka iz nosu), saj je to še posebej pomembno pri jemanju vzorca iz anteriornega (sprednjega) dela nosne votline.

10. Pred odvzemom vzorca si večkrat izpihajte nos.
11. Vzorce je potrebno testirati čim prej po odvzemu.
12. Kapljice testnega vzorca dajte samo v vdolbino za vzorce (S).
13. Preveč ali premalo kapljic ekstrakcijske raztopine lahko privede do neveljavnega ali napačnega rezultata testa.
14. Otrokom, mlajšim od 14 let, naj pomaga odrasla oseba.

OMEJITVE
1. Test se uporablja le za kvalitativno odkrivanje antigena virusa SARS-CoV-2 v vzorcih brisa anteriornega (sprednjega) dela nosne votline. Natančne koncentracije antigena virusa SARS-CoV-2 v okviru tega testa ni mogoče določiti.
2. Pravilno vzorčenje je ključnega pomena. Neupoštevanje postopka lahko privede do netočnih rezultatov testa. Nepravilen odvzem, shranjevanje ali tudi zamrzovanje in odmrzovanje vzorca lahko privede do netočnih rezultatov testa.
3. Če je virusna obremenitev vzorca pod mejo zaznavanja testa, je lahko rezultat testa negativen.
4. Tako kot pri vseh ostalih diagnostičnih testih, končna klinična diagnoza ne sme temeljiti na rezultatih enega samega testa, temveč ga mora zdravnik določiti po oceni vseh kliničnih in laboratorijskih rezultatov.
5. Negativni rezultat ne izključuje virusne okužbe, razen SARS-CoV-2, in če obstaja sum na COVID-19, ga je treba potrditi z molekularnimi diagnostičnimi metodami.
6. Pozitiven rezultat ne izključuje sočasne okužbe z drugimi povzročitelji bolezni.
7. S hitrim antigenskim testom za SARS-CoV-2 lahko zaznamo živ in neživ SARS-CoV-2 material. Uspešnost hitrega antigenskega testa za SARS-CoV-2 je odvisna od virusne obremenitve in morda ne bo povezana z drugimi diagnostičnimi metodami, ki so opravljene na istem vzorcu.
8. Uporabniki morajo vzorce testirati čim prej po odvzemu vzorca in vsaj v dveh urah po odvzemu vzorca.
9. Občutljivost brisov iz nosu ali ustnega dela žrela (orofaringealno) je lahko manjša kot pri brisih iz nosnega dela žrela (iz nazofarinksa). Priporočljivo je, da nazofaringealni bris uporabljajo zdravstveni delavci.
10. Monoklonska protitelesa, ki so bila podvržena manjšim spremembam aminokislin v ciljni epitopski regiji, morda ne bodo mogla zaznati virusov SARS-CoV-2 ali pa jih bodo zaznala z manjšo občutljivostjo.
11. Količina antigena v vzorcu se lahko s podaljšanim trajanjem bolezni zmanjša. Vzorci, ki so bili odvzeti po 5. do 7. dnevu bolezni, bodo najverjetneje negativni v primerjavi z RT-PCR testom.
12. Komplet je validiran s priloženimi palčkami za brise. Uporaba alternativnih palčk za brise lahko povzroči napačne negativne rezultate.
13. Veljavnost hitrega antigenskega testa za SARS-CoV-2 ni bila dokazana za identifikacijo/potrditev izolatov iz tkivnih kultur in se v ta namen ne sme uporabljati.
14. Navzkrižna reaktivnost testa je bila ocenjena s testiranjem virusov in drugih mikroorganizmov. Končne testne koncentracije virusov in drugih mikroorganizmov so dokumentirane v študiji navzkrižne reaktivnosti. V njih našteti virusi in drugi mikroorganizmi, z izjemo humanega SARS-koronavirusa, nimajo vpliva na rezultate tega testa. Pozitivni rezultati testov ne izključujejo sočasne okužbe z drugimi povzročitelji. Pozitivni rezultati se lahko pojavijo v primerih okužbe s SARS-CoV.

PRIPRAVA
– Ravno površino, na kateri boste izvedli test, pospravite, očistite in posušite.
– Preverite vsebino testnega kompleta. Prepričajte se, da ni nič poškodovano ali zlomljeno.
– Pri roki imejte štoparico.
– Pred odvzemom vzorca si nos večkrat očistite.
– Umijte si roke.

POSTOPEK
Test je primeren za ljudi vseh starosti. Priporočena starost uporabnikov je od 14 do 99 let. Otroke, mlajše od 14 let, naj testira odrasla oseba. S testiranjem prenehajte, če otrok občuti bolečino.
1. Odprite ekstrakcijsko raztopino.
POZOR: Pri odpiranju vsebnik usmerite stran od obraza in pazite, da se tekočina ne razlije.
2. V ekstrakcijsko epruveto stisnite celotno vsebino ekstrakcijske raztopine.
POZOR: Pazite, da vsebnik z ekstrakcijsko raztopino ne pride v stik z ekstrakcijsko epruveto.
3. Poiščite palčko v zaprti embalaži. Identificirajte mehko, tekstilno konico palčke.
4. Odprite embalažo ter iz nje previdno vzemite palčko, tako da jo držite za ročaj.
POZOR: Z rokami se ne dotikajte mehke, tekstilne konice palčke

Palčko previdno vstavite v eno nosnico. Konico palčke vstavite najmanj 2,5 cm globoko od roba nosnice. Palčko zavrtite 3-4 krat. Palčko za bris pustite nekaj sekund v nosnici. Postopek z isto palčko ponovite v drugi nosnici.
POZOR: Ob tem imate lahko neprijeten občutek. Palčke ne vstavljajte globlje, če čutite močan odpor ali bolečino.
6. Palčko za bris z vzorcem vstavite v ekstrakcijsko epruveto. Nato palčko tri do petkrat (3-5) obrnite. Bris pustite v ekstrakcijskem pufru 1 minuto.
7. S prsti stisnite ekstrakcijsko epruveto in nato kolikor je mogoče iztisnite raztopino iz palčke za bris, medtem ko palčko izvlečete in odstranite.
8. Pokrovček s kapalko namestite na ekstrakcijsko epruveto.
9. Pred testiranjem sestavne dele kompleta prinesite na sobno temperaturo. Odprite vrečko in vzemite ven testno kaseto. Testno kaseto položite na ploščato in ravno površino.
POZOR: Ko je testna kaseta odprta, jo morate takoj uporabiti.
10. Ekstrakcijsko epruveto obrnite in dodajte 3 kapljice (približno 75 μl) testnega vzorca v vdolbinico za vzorce (S), tako da nežno stisnete ekstrakcijsko epruveto.
POZOR: Izogibajte se nastanku zračnih mehurčkov v vdolbinici za vzorce (S).
11. Rezultat odčitajte po 15-20 minutah. POZOR: Po več kot 20 minutah se lahko prikaže napačen rezultat.

Uporabljen pripomoček lahko odvržete med običajne gospodinjske odpadke v skladu z veljavnimi lokalnimi predpisi.

RAZLAGA REZULTATOV TESTA
Pozitiven:
Če se v 15-20 minutah pojavita dve barvni črti, ena barvna črta v kontrolnem območju (C) in ena barvna črta v testnem območju (T), je test veljaven in pozitiven.
Pozor: Rezultat se oceni kot pozitiven, ne glede na to, kako rahlo je obarvana črta na testnem območju (T).
Negativen:
Če se v 15-20 minutah v kontrolnem območju (C) pojavi barvna črta, v testnem območju (T) pa barvne črte ni, je test veljaven in negativen.
Neveljaven:
Če se v 15-20 minutah v kontrolnem območju (C) barvna črta ne prikaže, je test neveljaven. Test ponovite z novo testno kaseto.

KONTROLA KAKOVOSTI
Kontrolna črta je integrirani reagent in se uporablja za kontrolo postopka. Kontrolna črta se prikaže, ko je bil test pravilno izveden in so reagenti reaktivni

 

Pred uporabo natančno preberite navodila za uporabo Covid_Hitri antigenski test

 

Dokumenti (Izjava o skladnosti, EC certifikat): Izjava_o_skladnosti, EC_certifikat

Proizvajalec: Xiamen Boson Biotech Co., Ltd. 90-94 Tianfeng Road, Jimei North Industrial Park, Xiamen, Fujian,  Kitajska

Distributer: Technomed GmbH Stattegger Straße 31B A-8045 Graz, Avstrija

 

 

Lekarna Plavž

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

You've just added this product to the cart: