DemoDerm krema za osnovno nega pri rozacei, 20 g

DemoDerm krema za osnovno nega pri rozacei, 20 g

0 out of 5

54.96 

Krema DemoDerm se uporablja za nego kože s težavami pri odraslih (rozacea, akne, ogrci, razširjene pore) in najstnikih z nečisto, mastno kožo, z aknami in rozaceo.

Prikaži košarico

Opis

Krema DemoDerm se uporablja za nego kože s težavami pri odraslih (rozacea, akne, ogrci, razširjene pore) in najstnikih z nečisto, mastno kožo, z aknami in rozaceo.

Prvi rezultati so lahko vidni že po nekaj dneh. V 6-ih do 12-ih tednih postane koža ob redni in vztrajni uporabi vidno lepša in bolj gladka. Doseženi uspeh je dolgotrajen.

Sestavine (INCI): Aqua, Propylene glycol, Stearyl alcohol, Sulfur, Zinc oxide, Glycerin, Isopropyl palmitate, Palmitic acid, Stearic acid, Petrolatum, Glyceryl stearate, Dimethicone, Menthol, Lanolin, Sorbitan stearate, Polysorbate 80, Triticum vulgare (wheat) germ oil, Phenoxyethanol, Sodium hypochlorit, Salicylic acid, Benzyl alcohol, Sodium lauryl sulfate.

Cinkov oksid lahko razmasti kožo in jo zaščiti pred prekomerno mastitvijo. Sublimirano žveplo lahko omehča povrhnjico in jo zgladi. Mentol deluje hladilno in osvežujoče.

Uporaba:
Za zunanjo uporabo na koži obraza, podporna nega na poti do čiste in gladke kože.
Krema se uporablja za nego kože s težavami pri odraslih (rozacea, akne, ogrci, razširjene pore) in najstnikih z nečisto, mastno kožo, z aknami in rozaceo. Prvi rezultati so lahko vidni že po nekaj dneh. V 6-ih do 12-ih tednih postane koža ob redni in vztrajni uporabi vidno lepša in bolj gladka. Doseženi uspeh je dolgotrajen.
Kremo nanesite zjutraj in zvečer, po čiščenju in pred uporabo ličil. Kožo očistite z nevtralnim milom in toplo vodo. Kremo nanesite na ves obraz ali točkovno, ne nanašajte je na predel okoli oči. Kremo nanašajte zelo varčno; 20 g zadošča za do 60 nanosov.
Pri suhi oz. nemastni koži koži priporočamo, da 15 do 30 minut po nanosu kreme DemoDerm na kožo nanesete še vlažilno oziroma mastno hranilno kremo. V prvih nekaj tednih boste morda morali dodatno kremo nanesti večkrat na dan.
Kremo DemoDerm nanašajte brez prekinitev, tudi če se stanje za kratek čas poslabša. Čez najkasneje 2 do 4 tedne se stanje kože na splošno izboljša.

Opozorila:

 • Ne uporabljajte kreme, če ste preobčutljivi na kremo ali na katero izmed njenih sestavin.
 • Ne uporabljajte, če ste alergični na žveplo.

Kreme DemoDerm ne uporabljajte pri perioralnem dermatitisu in neurodermitisu.

Previdnostni ukrepi:

 1. Izogibajte se stiku z očmi.
 2. Ne nanašajte na kožo otrok, mlajših od treh let.
 3. Shranjujte nedosegljivo otrokom!
 4. Priporočenega odmerka (dvakrat dnevno) ne smete preseči.

Uporaba drugih izdelkov za nego:
Ne uporabljajte skupaj z izdelki za osebno nego, ki vsebujejo baker.

Možni neželeni učinki:
Učinkovine lahko povzročijo blage kratkotrajne neželene učinke, ki so posledica delovanja kreme:

 • suha oziroma nemastna koža: učinkovine v kremi običajno vplivajo na razmastitev kože, zato pri skoraj vseh tipih kože priporočamo dodatno uporabo dovolj mastne oziroma vlažilne hranilne kreme;
 • razdražena koža, kar se kaže kot bolečina ali preobčutljivostna reakcija (npr. kožni izpuščaji in srbenje).

Koža lahko na začetku uporabe začasno postane suha, luskasta, vlažna, z bunkicami, kar vse kaže na to, da je krema začela učinkovati. Suhost in luskastost trajata običajno do 10 dni.

Ti začetni simptomi so bolj pogosti pri obširnejših težavah s kožo, vendar ob redni uporabi izzvenijo v nekaj dneh ali tednih. Če se ob uporabi kreme počutite neprijetno ali če opazite katerikoli neželeni učinek, prenehajte z uporabo kreme in se obrnite na vašega zdravnika ali na ponudnika kreme.


Tri faze delovanja kreme DemoDerm pri rdečici, nečisti ali mastni koži, ogrcih in razširjenih porah:

1.       Faza: Preusmeritev 2.       Faza: Regeneracija 3.       Faza: Stabiliziranje
Aktivna pomoč težavni koži Koža si začne pomagati tudi že sama Za trajno lepo kožo
·        kremo nanesemo 2-krat dnevno (zjutraj in zvečer)

·        4 – 6 tednov oziroma tako dolgo, da postane koža spet lepa (vendar ne manj kot 4 tedne)

·        kremo nanesemo 1-krat dnevno

·        4 – 6 tednov oziroma tako dolgo, kot je trajala 1. faza

·        kremo nanesemo 1-krat tedensko

·        6 – 12 tednov oziroma po potrebi (do največ 6 mesecev)

 

Nasveti za uporabo kreme DemoDerm:

 • kremo nanesemo v zelo tankem sloju. Eno pakiranje zadošča za 4 do 6 tednov.
 • 15 do 30 minut po nanosu kreme DemoDerm na kožo nanesemo vlažilno ali mastno hranilno kremo. Dodatno kremo lahko nanesemo po potrebi tudi večkrat na dan.

Na začetku uporabe lahko pride do začasnega poslabšanja, preden se začne stanje izboljševati – to je znak, da krema deluje. Poslabšanje se ne pojavi pri vseh uporabnikih. Začasno poslabšanje traja največ 7 do 10 dni.

Kaj lahko naredimo, če se stanje kože po začetku uporabe kreme DemoDerm poslabša?

 1. Koža je preobremenjena, ker je uporabnik kremo nanašal v predebelem sloju.
  Naš nasvet: mažite kremo bolj na tanko, po nanosu na koži ne sme biti belih sledov. Pred nanosom kreme navlažite kožo z vodo; tako boste kremo lahko mazali v tanjšem sloju.
 2. Koža potrebuje več časa, najprej se mora navaditi na DemoDerm.
  Naš nasvet: zmanjšajte pogostost uporabe kreme, mažite samo 1 x na dan, zvečer. Če tudi to ne zadošča, mažite sprva samo vsak 3. dan, 1 x dnevno. Ko se koža pomiri, skrajšajte premore med posameznimi nanosi.
 3. Koža je preobremenjena zaradi drugih izdelkov, ki jih uporabljate.
  Naš nasvet: uporabljajte čim bolj naravno kozmetiko z malo sestavinami, zmanjšajte ali povsem opustite make-up. Ne uporabljajte izdelkov, ki vsebujejo baker.
 4. DemoDerm ne vsebuje škodljivih sestavin, a vseeno ne morete ugotoviti, zakaj ga koža težko prenaša.
  Naš nasvet: preverite kako koža prenese kremo DemoDerm tako, da malo kreme nanesete 1 x na dan, 3 dni zaporedoma, na notranjo stran podlahti. Če pride do reakcije na koži, prenehajte uporabljati DemoDerm.

 

Uvoznik in zastopnik za kremo DemoDerm:

Zdravje DG d.o.o., Dolomitska 3, Ljubljana www.golenhofen.si

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: