Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki na strežniku prepoznajo vaš računalnik.
Naloženi piškotki uporabniku omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Z njihovo
pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani in voditi napredne
oglaševalske kampanje. Piškotki tudi omogočajo, da se vam na spletno stran ni
treba vedno znova logirati, hkrati pa skrbijo za nemotene bančne transakcije in spletne nakupe.

Se strinjam!

Novosti

Vse novosti

Akcije

Vsi

Košarica  

Ni izdelkov

0,00 € Dostava
0,00 € Davek:
0,00 € Skupna cena

z DDV

Košarica Na blagajno

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

SensiVit, kapljice za oči, 10 ml

SensiVit, kapljice za oči, 10 ml

kapljice za oči z vlažilnim in pomirjajočim učinkom

Več podrobnosti

4,70 €

SensiVit, kapljice za oči, 10 ml 

 

1. Kaj je SensiVit in zakaj se uporablja

SensiVit je raztopina z vlažilnim in pomirjajočim učinkom. Raztopina na površini očesa stabilizira vse tri plasti solza (solznega filma). Vsebuje natrijev karmelozat, ki zaradi svojih lastnosti ustvari na površini roženice in veznice začasni zaščitni sloj, s čimer navlaži zunanjo površino očesa in stabilizira vodno komponento solz.

SensiVit  vsebuje vitamin A, ki krepi notranji (mukozni) sloj solznega filma in skupaj z vitaminom E izboljšuje prehranjevanje roženice in veznice. Snovi, ki jih vsebuje raztopina, krepijo tudi zunanji (lipidni ali maščobni) sloj solznega filma. SensiVit  se uporablja kot podporna terapija ob pomanjkanju naravnih solz in za blažitev znakov suhega očesa. Lahko se uporablja v vseh primerih, ki zahtevajo nastanek ali okrepitev zaščitnega solznega filma na roženici in veznici očesa. Raztopino lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in otroci, starej- ši od 2 let.

 

2. Kaj moramo vedeti pred uporabo raztopine SensiVit 

Raztopine SensiVit  ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na katero od učinkovin te raztopine. Uporaba raztopine ni primerna za nosečnice in doječe matere. SensiVit  ni primeren za otroke, mlajše od 2 let. Pri sočasni uporabi drugih kapljic za oči priporočamo, da počakate najmanj 5 minut med uporabo posameznih pripravkov.

 

3. Kako uporabljati SensiVit  

Če zdravnik ne predpiše drugače, priporočamo vkapljati v veznič- no vrečko eno kapljico 1-3 krat na dan. Odmerek kapljic za oko za otroke določi zdravnik individualno. Po odprtju je raztopina takoj primerna za aplikacijo v oko. Odstranite zaščitni pokrovček, rahlo nagnite glavo nazaj, obrnite plastenko navpično in s stiskanjem vkapljajte v spodnjo veznično vrečko predpisano število kapljic. Ob vnašanju se ne dotikajte očesa in veke. Po vkapljanju v oko tesno zaprite zaščitni pokrovček, da ne bi prišlo do okužbe kapljic. Plastenko hranite v navpičnem položaju.

 

Opozorilo: Takoj po vkapljanju v oko lahko raztopina povzroči prehodno nejasen vid, ki bi lahko otežil upravljanje vozila ali strojev ali delo na višini. Zato priporočamo, da te dejavnosti opravljate šele 20 minut po vnosu raztopine. Ob aplikaciji raztopine ne smete nositi mehkih kontaktnih leč. Trde kontaktne leče med vkapljanjem raztopine ne smejo biti vstavljene. Ponovno jih vstavite šele 20 minut po vkapljanju raztopine. Ob upoštevanju predpisanega odmerka je predoziranje praktično izključeno. Če raztopino nenamerno zaužije otrok, poiščite zdravniško pomoč.

 

4. Kakšni so možni stranski učinki

Občasno se lahko neposredno po aplikaciji prehodno pojavi rahlo skelenje kot tudi alergijska reakcija. V primeru teh neželenih učinkov ali drugih nenavadnih reakcij se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 

5. Kaj vsebuje SensiVit 

 Natrijev karmelozat 3 mg/ml, polisorbat 80, hidroksipropilbetadeks, alfa-tokoferil acetat, natrijev klorid, makrogolglicerol hidroksistearat, vitamin A, boraks, dinatrijev edetan dihidrat, benzalkonijev klorid, voda za injekcije.

 

6. Kako shranjevatiSensiVit  in druge informacije

Raztopino shranjujte samo v prvotni embalaži pri temperaturi do 25 °C. Ne zamrzujte in ne shranjujte pri nizkih temperaturah. Raztopino shranjujte tako, da je nedosegljiv in neviden za otroke. Raztopine ne uporabljajte po datumu izteka uporabnosti, ki je naveden na nalepki ali na škatlici poleg ikone peščene ure. Datum izteka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca. Raztopine ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti. Vsebino uporabite v 28 dneh po odprtju.

Pakiranje  kapalna plastenka z 10 ml raztopine.

 

Proizvajalec: UNIMED PHARMA, spol. s r.o., Oriešková 11, Bratislava, Slovaška Republika

Pooblaščeni zastopnik v Sloveniji: UNIMED PHARMA spol s.r.o.-podružnica v Sloveniji Dunajska cesta 136, 1000 Ljubljana

Napišite vaše mnenje

SensiVit, kapljice za oči, 10 ml

SensiVit, kapljice za oči, 10 ml

kapljice za oči z vlažilnim in pomirjajočim učinkom

Napišite vaše mnenje