Vitabalans C-Vita + cink, žvečljive tablete z okusom jagode, 50 tablet

Vitabalans C-Vita + cink, žvečljive tablete z okusom jagode, 50 tablet

11.92 

prehransko dopolnilo s C-vitaminom in cinkom v obliki žvečljivih tablet z okusom jagode

Zaloga: Na zalogi
  • Opis

Opis

Vitamin C in cink vplivata na obrambni sistem telesa tako, da vzdržujeta normalno funkcijo imunskega sistema. V kompleksnem imunskem sistemu imajo bele krvne celice (levkociti) pomembno vlogo v obrambi proti virusom in bakterijam. Določeni tipi levkocitov s fagocitozo uničujejo bakterije, drugi pa izdelujejo protitelesa za boj proti virusom. V levkocitih je vsebnost vitamina C visoka, ko pa se le ti bojujejo proti virusom in bakterijam običajnega prehlada, se stopnja vitamina C v celicah občutno zmanjša. Stopnja se lahko vrne na prvotno raven po približno enem tednu z visoko suplementacijo vitamina C. Vitamin C pripomore k vzdrževanju normalnih funkcij imunskega sistema med in po intenzivni telesni aktivnosti pri športnikih.
Vitamin C je antioksidant, ki ščiti celice pred oksidacijskim stresom, ki ga povzročajo kajenje, intenzivna vadba in onesnaženost. Uživanje zadostnih količin vitamina C pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.
Cink je prav tako potreben za funkcijo in razvoj levkocitov. Nizek vnos cinka zmanjša imunost in poveča dovzetnost za okužbe.

SESTAVA
Dnevni odmerek 1 tableta C-VITA + cink vsebuje:
C-vitamin 500 mg
Cink 15 mg

ODMERJANJE
Odrasli: 1 tableta dnevno. Tableta naj se v ustih počasi raztopi.

Ne vsebuje laktoze in glutena.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Shranjujte na suhem mestu, pri sobni temperaturi.

You've just added this product to the cart: