Frontline Combo, kožni nanos za  pse težke nad 40 kg, 4,02 ml pipeta

Frontline Combo, kožni nanos za  pse težke nad 40 kg, 4,02 ml pipeta

13.52 

sredstvo proti zunanjim zajedavcem za zelo velike pse, težke nad 40 kg

Zaloga: Na zalogi Šifra: 281158
  • Opis

Opis

Kaj vsebuje

Frontline Combo je ektoparazitik – sredstvo proti zunanjim zajedavcem (insekticid/akaricid) za zelo velike pse

 

Kako deluje

Raztopina za kožni nanos za pse, težke nad 40 kg, ki ščiti pred klopi in bolhami tako, da jih uničuje ter prekinja njihov razvojni krog.

Kdaj uporabiti

Za zdravljenje psov težjih od 40 kg:

–   zatiranje bolhavosti in bolhavosti v povezavi s klopavostjo in ušivostjo;

–   zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalides spp.): 8 tednov deluje insekticidno proti novim infestacijam z odraslimi bolhami. Preprečuje razmnoževanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje) in larv (larvicidno delovanje), ki izvirajo iz jajčec izleženih v 8 tednih po nanosu zdravila;

–   zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticularis, Rhipicephalus sanguineus): zdravilo deluje na klope akaricidno do 4 tedne po nanosu;

–   zdravljenje ušivosti (Trichodectes canis).

Zdravilo dajemo za zdravljenje in preprečevanje alergijskih dermatitisov, ki jih povzroča bolhavost (FAD).

Zdravila zaradi pomanjkljivih podatkov ne dajajte pasjim mladičem mlajšim od 8 tednov. Ne uporabljajte pri bolnih živalih (na primer sistemske bolezni, povišana telesna temperatura) ali živalih v času okrevanja po bolezni.

Ne uporabljajte pri kuncih, ker se lahko pojavijo neželeni učinki in lahko poginejo. Ker niso bile opravljene študije, uporaba tega zdravila ni priporočljiva pri ne-ciljnih živalskih vrstah.

 

To zdravilo je namenjeno izključno psom. Ne uporabljajte ga pri mačkah in dihurjih, ker lahko pride do prekomernega odmerjanja.

Odmerjanje in način uporabe

Pipeto držite navpično. Odlomite vrhnji del. Razmaknite dlako na področju hrbta na bazi vratu pred lopaticama tako, da je koža vidna. Konico pipete nastavite na kožo in iztisnite celotno vsebino pipete neposredno na kožo na enem mestu.Pazite, da zdravilo ne pride živalim v oči. Lahko se uporablja v obdobju brejosti in laktacije.
 
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.
You've just added this product to the cart: