Enduranza, 30 tablet

Enduranza, 30 tablet

24.97 

prehransko dopolnilo z abigenolom, železom in vitamini kot pomoč pri utrujenosti, izčrpanosti

Zaloga: Na zalogi Šifra: 296709
  • Opis

Opis

Kaj vsebuje

Sestavine 1 tableta Enduranza:
Abigenol naravni polifenoli (iz kočevske bele jelke) 150,0 mg
Acerola češnja suhi izvleček 160,0 mg – ustreza 40 mg vitamina C (50 % PDV*)
železo 14,0 mg (100 % PDV*)
vitamin E 12,0 mg (100 % PDV*)
cink 10,0 mg (100 % PDV*)
tiamin (vitamin B1) 1,1 mg (100 % PDV*)
selen 55 μg (100 % PDV*)
krom 40 μg (100 % PDV*)
vitamin D 10 μg (200 % PDV*)
*PDV – priporočen dnevni vnos

Abigenol vsebuje naravne polifenole in fenolne kisline. Pridobljen je iz lubja bele jelke (Abies alba mill.) iz nedotaknjenega kočevskega gozda. Polifenolov z veliko molekulsko maso naše telo ne more absorbirati in uporabiti. Zato so v sestavini Abigenol ohranjeni skoraj izključno polifenoli z nižjo molekulsko maso, ki jih naše telo zlahka absorbira. Tako Abigenol ne deluje le v celicah, ampak tudi v medceličnih prostorih, kar veliki večini drugih antioksidantov ne uspe.

Enduranza vsebuje prah acerola češnje. Ta vsebuje izredno visoko koncentracijo naravnega vitamina C, tudi do 32-krat več kot pomaranča. Zadostna količina vitamina C pomaga preprečevati utrujenost in razdražljivost in slabo voljo.

Vitamin E je dobro poznan in učinkovit antioksidant, ki dokazano zmanjša raven oksidativnega stresa v našem telesu. S tem ščiti celice pred uničujočim delovanjem prostih radikalov. Tako zmanjša breme prostih radikalov v telesu, kar izboljša naše počutje.

Vitamin D3 je prav tako pomembna sestavina Enduranze®. Nedavne študije so pokazale, da vitamin D lajša slabo razpoloženje in utrujenost. To se pokaže zlasti v zimskih mesecih. Pomanjkanje sonca poslabša razpoloženje, saj se vitamin D tvori v koži pod vplivom sončnih žarkov.

Selen je zelo pomemben za dobro delovanje naših, telesu lastnih antioksidativnih encimov (mehanizmov). Vnos selena so povezali s splošnim zvišanjem razpoloženja in predvsem z zmanjšanjem utrujenosti, izčrpanosti in tesnobe.

Cink telo potrebuje za več kot 300 različnih encimov. Vsak encim ima svojo posebno funkcijo, npr.: razmnoževanje celic, dvig imunskega sistema, sinteza beljakovin, celjenje ran in vid. Zato ima pomanjkanje cinka pogosto za posledico tudi utrujenost in izčrpanost.

Vitamin B1 ali tiamin pomaga telesu pretvoriti ogljikove hidrate v energijo, ki jo telo uporabi za številne funkcije, kot npr.: za dobro delovanje živčnega sistema, mišic in srca. Pomanjkanje tiamina se pogosto odraža v utrujenosti, razdražljivosti, slabem spominu in motnjah spanja.

Železo poskrbi, da je približno pet milijard celic v našem telesu preskrbljenih s kisikom. Če je v telesu premalo železa, nam začne primanjkovati energije, postanemo utrujeni. To lahko vodi v kronično utrujenost ali izčrpanost, poveča se nagnjenost k okužbam. V Enduranzi je železo v obliki citrata kombinirano z naravnim vitaminom C. To telesu omogoči še boljšo absorpcijo železa.

Kako deluje

Utrujenost, izčrpanost, izgorelost.
Se zbudite utrujeni in brez volje? Se vsak dan prepričujete, da morate storiti več. To vodi v izčrpanost in preobremenjenost. Če se ne zmoremo ustaviti lahko sledi izgorelost. Vzroki izgorelosti so psihični. Dolgotrajni stres lahko povzroča kronično utrujenost in izčrpanost, ki vodi v izgorelost.

Vse pogostejši so glavoboli, motnje spanca in slabosti. Opažate prebavne težave in pogosto zbolevate. Občasno vas lahko preseneti močno razbijanje srca, napadi panike, nočne more ali težave v spolnosti. Občutite kronično utrujenost in sploh se ne morete več sprostiti. Vaš krvni tlak je višji kot nekoč. Pijete več kave? Alkohola? Več kadite?

Težave se stopnjujejo vse do infarkta, možganske kapi ali sistemskih bolezni. Naraščajo težave s spominom in nezmožnost koncentracije. Lahko se pojavi občutek ujetosti. Oslabelost imunskega sistema je vse večja. Konča se s popolnim fizičnim in čustvenim zlomom. To imenujemo izgorelost.

Zaradi stresa nastaja v telesu mnogo zelo škodljivih snovi, ki pozneje povzročijo zlom. To so prosti radikali, ki povzročajo poškodbe celic, vnetja v telesu in več kot 60 različnih kroničnih obolenj. Telo jih lahko nevtralizira s pomočjo antioksidantov, toda teh zaradi izčrpanosti nima dovolj in prostih radikalov ne more obvladati.
Zato moramo telo oskrbeti z dodatnimi antioksidanti, kajti v boju s stresom in prostimi radikali jih nujno potrebuje.

Enduranza je najmočnejša zaščita telesa pred izčrpanostjo in izgorelostjo. Odstranjuje telesne posledice stresa, krepi odpornost, preprečuje preutrujenost in preobremenjenost. Vsebuje izjemno učinkovit izvleček iz lubja kočevske bele jelke, podprt z mešanico vitaminov in mineralov v najbolj naravni obliki.

Kdaj uporabiti

Preobremenjenost v službi in doma. Opravljanje nočnega dela. Pogoste težave s spanjem in utrujenost. Preizkusite antioksidativno kombinacijo polifenolov, vitaminov in mineralov, ki vas bo najmočneje zaščitila pred stresom, preobremenjenostjo in izčrpanostjo. Enduranza® vsebuje slovensko naravno učinkovino iz lubja kočevske bele jelke.

Odmerjanje

Enduranzo jemljemo:

  • pri daljšem stresu neprekinjeno vsaj 3 mesece,
  • v obdobju povečane obremenitve in še 14 dni po njej,
  • pri kronični preobremenjenosti priporočamo neprekinjeno jemanje.

Kako jemati Enduranzo? 1 tableta na dan z malo tekočine. Najbolje je, da jo zaužijemo med obrokom ali neposredno po njem.

Največji učinek dosežemo, če Enduranzo jemljemo neprekinjeno vsak dan.

Opozorila

Enduranza tablete ne vsebujejo sladil, laktoze, glutena niti kvasnega izvlečka.
Enduranza tablete so primerne tudi za vegetarijance.

You've just added this product to the cart: