-10%

Elebaby (30 kapsul) + GRATIS Elemama (4 kapsule)

ELEBABY je prehransko dopolnilo za uporabo v drugem in tretjem trimesečju nosečnosti. ELEMAMA je prehransko dopolnilo za uporabo med dojenjem in po porodu. Akcijsko pakiranje: Elebaby (30 kapsul) + GRATIS Elemama (4 kapsule)

Načrtovanje nosečnosti

Oblika: kapsule, vitamini

Namen uporabe: nosečnost

Blagovna znamka: Bayer

Nensi: 1058724

SKU: 519227

20,09€22,32€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 20,09€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

ELEBABY je prehransko dopolnilo, ki vsebuje skupaj 18 vitaminov in mineralov ter 200 mg omega-3 maščobne kisline DHK (dokozaheksaenojska kislina). Poleg tega ELEBABY vsebuje tudi posebno obliko folne kisline (Metafolin), za katero je značilna izboljšana biološka uporabnost/biorazpoložljivost in posledično optimalen vpliv na razvoj materinega tkiva (npr. placente) med nosečnostjo. ELEBABY smo razvili za vaše potrebe v drugem in tretjem trimesečju nosečnosti.
ELEBABY vašemu telesu zagotavlja esencialna mikrohranila, ki jih potrebujete med nosečnostjo. Vitamini in minerali v ELEBABY imajo pomembno vlogo med nosečnostjo.
Vsebuje DHK, ki pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči vašega nerojenega otroka.
Folna kislina prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo in ima vlogo pri delitvi celic. Železo in vitamina B6 ter B12 imajo vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.
Vitamini A, B6, B12, C, D in folna kislina, ter baker, železo in selen imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.
Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti.
Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

Kako koristi maščobna kislina DHK?
DHK je dolgoverižna polinenasičena maščobna kislina, ki sodi med t. i. maščobne kisline omega-3. Njen vnos prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči pri nerojenem otroku. Koristni učinek dosežete, če poleg običajno priporočenega dnevnega vnosa 250 mg DHK in EPK (eikozapentaenojska kislina), dodatno zaužijete še 200 mg DHK dnevno, kolikor jo vsebuje ena kapsula prehranskega dopolnila ELEBABY.
Kaj je MEG-3 omega-3?
V prehranskem dopolnilu ELEBABY smo kot vir DHK uporabili ribje olje MEG-3. Olje je proizvedeno skladno z najvišjimi standardi kakovosti in prečiščenosti v obratu, ki ima vzpostavljen sistem dobre proizvodne prakse.

Kako lahko uporabljam ELEBABY?
Da bi ELEBABY kar najbolje izkoristili, se prehranjujte uravnoteženo. Dnevno zaužijte eno kapsulo prehranskega dopolnila ELEBABY, skupaj s hrano. ELEBABY lahko začnete jemati od 13. tedna nosečnosti dalje in ga jemljete do konca nosečnosti. Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.

Kaj vsebuje ELEBABY?

ELEBABY vsebuje skupaj 18 vitaminov in mineralov ter 200 mg omega-3 maščobne kisline DHK (dokozaheksaenojska kislina).

Vsebnost

Vitamini 1 kapsula vsebuje %PDV*
Vitamin C 85 mg 106
Niacin 18 mg 113
Vitamin E 10 mg 83
Pantotenska kislina 6 mg 100
Vitamin B6 1,9 mg 136
Tiamin 1,4 mg 127
Riboflavin 1,4 mg 100
Vitamin A 771 mcg 96
Folna kislina 400 mcg 200
-od tega: pteroilmonoglutaminska kislina 200 mcg
-od tega: kalcujev-L-metilfolat 225 mcg
Biotin 30 mcg 60
Vitamin D 5 mcg 100
Vitamin B12 2,6 mcg 104
Minerali in elementi v sledeh ter druge snovi
Magnezij 57 mg 15
Železo 14 mg 100
Cink 10 mg 100
Baker 1 mg 100
Jod 150 mcg 100
Selen 60 mcg 109
DHA/DHK** 200 mg
EPA/EPK** 80 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos
**Omega-3: dokozaheksaenojska (DHK) in eikozapentaenojska kislina (EPK)

Sestavine
Ribje 
olje (koncentriran vir maščobnih kislin omega-3), želatina, L-askorbinska kislina, sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), magnezijev oksid, sredstvo za zgostitev (rumeni čebelji vosek), železov fumarat, nikotinamid, beta-karoten, DL α-tokoferil acetat, cinkov oksid, kalcijev D-pantotenat, sredstvo za zgostitev (silicijev dioksid), barvilo (železovi oksidi), bakrov sulfat, cianokobalamin, piridoksin hidroklorid, tiamin mononitrat, riboflavin, kalijev jodat, pteroilmonoglutaminska ksilina, kalcijev L-metilfolat, holekalciferol, natrijev selenit, D-biotin, emulgator (sojin lecitin).

ALERGENI: Ribe, soja

* Metafolin je registrirana blagovna znamka družbe Merck KgaA, Darmstadt, Nemčija
** MEG-3 je blagovna znamka družbe DSM

ELEMAMA je prehransko dopolnilo, ki vsebuje skrbno izbrane vitamine in minerale,vključno z vitamini iz skupine B, E, C, A in D, minerali (železo, jod, cink) ter luteinom in omega-3 maščobnimi kislinami, ki podpira prehranski vnos teh snovi med dojenjem in po porodu.
Dnevi in noči mladih mamic so lahko zelo utrujajoči. Nekateri vitamini skupine B (riboflavin, niacin, vitamin B6) in železo prispevajo k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

ELEMAMA vsebuje vitamin C, vitamina B6 in B12 ter selen in cink, ki imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

ELEMAMA vsebuje tudi kalcij in vitamin D. Kalcij je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob matere. Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

Novorojenčkov vid se po rojstvu razvija postopoma. V prvem letu se razvije do polne ostrine. Po rojstvu razvoj otrokovih možganov še ni zaključen. Vnos omega-3 maščobnih kislin, kot je dokozaheksaenojska kislina (DHA), prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči pri dojenčku, dojenem z materinim mlekom.

Priporočamo, da po porodu prehransko dopolnilo ELEBABY, ki ste ga jemali od 13. tedna nosečnosti do poroda, nadomestite s prehranskim dopolnilom Elemama, ki vas in vašega novorojenčka v obdobju dojenja podpira z izbranimi hranilnimi snovmi.

Kako jemati ELEMAMA?
Vzemite eno kapsulo na dan, skupaj z vodo.

Kaj vsebuje ELEMAMA?

Elemama vsebuje vitamine in minerale, vključno z vitamini iz skupine B, E, C, A in D, minerali (železo, jod, cink) ter luteinom in omega-3 maščobnimi kislinami.

Vsebnost

Vitamini: v 1 kapsuli: %PDV*
Vitamin C 60 mg 75
Niacin 17 mg 106
Pantotenska kislina 7 mg 117
Vitamin E 6,7 mg 56
Vitamin B6 2,0 mg 143
Riboflavin (vitamin B2) 1,6 mg 114
Tiamin (vitamin B1) 1,4 mg 127
Vitamin A 1081 µg 135
Folna kislina 500 µg 250
Biotin 35 µg 70
Vitamin D 15 µg 300
Vitamin B12 2,8 µg 112
Minerali v 1 kapsuli: %PDV*
Kalcij 120 mg 15
Cink 10 mg 100
Železo 9 mg 64
Jod 225 µg 150
Selen 55 µg 100
 v 1 kapsuli:
DHA** 200 mg
lutein 250 µg

*PDV – Priporočen dnevni vnos
**DHA – dokozaheksaenojska kislina

Sestavine
Ribje olje (vir DHA), kalcijeve soli ortofosforne kisline, želatina, sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), L-askorbinska kislina, železov fumarat, prečiščena voda, emulgator (sojin lecitin), sredstvo za zgostitev (rumeni čebelji vosek), nikotinamid, beta-karoten, kalcijev D-pantotenat, cinkov oksid, DL-alfa-tokoferil acetat, piridoksin hidroklorid, holekalciferol, barvilo (železovi oksidi), cianokobalamin, tiamin mononitrat, riboflavin, lutein, pteroilmonoglutaminska kislina, kalijev jodid, natrijev selenit, D-biotin.

Alergeni: soja, ribe

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj