Combocoldrex 500 mg/200 mg/10 mg, prašek za peroralno raztopino, 10 vrečk

Novo

Combocoldrex 500 mg/200 mg/10 mg, prašek za peroralno raztopino, 10 vrečk

7.75 

Zdravilo Combocoldrex se uporablja za kratkotrajno lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z bolečinami, kot sta glavobol in vneto žrelo, zamašenim nosom, mrzlico in povišano telesno temperaturo.

Zaloga: Na zalogi Šifra: 149951
  • Opis

Opis

Kaj je zdravilo Combocoldrex in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Combocoldrex vsebuje naslednje učinkovine:
• Paracetamol, ki je analgetik (lajša bolečine), učinkovit proti bolečinam, vključno z glavobolom in vnetim žrelom in ki pomaga tudi pri zniževanju telesne temperature, ko imate vročino (antipiretik).
• Gvaifenezin, ki je ekspektorans in pomaga pri mehčanju goste sluzi (mukusa), ko kašljate (produktiven ali vlažen kašelj, med katerim se izloča sluz ali izmeček).
• Fenilefrinijev klorid, ki je dekongestiv in se uporablja za zmanjševanje otekline v nosnih poteh, da lahko lažje dihate.
Zdravilo Combocoldrex se uporablja za kratkotrajno lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z bolečinami, kot sta glavobol in vneto žrelo, zamašenim nosom, mrzlico in povišano telesno temperaturo.
Mehča trdovratno sluz (mukus) in olajšanje izkašljevanje pri odraslih in otrocih, starejših od 15 let.
To zdravilo lahko jemljete samo, če imate vse od naslednjih simptomov – bolečine in/ali povišano telesno temperaturo, zamašen nos in kašelj.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

 

Kako jemati zdravilo Combocoldrex
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
za peroralno uporabo
Odrasli, starejši in otroci, stari 15 let in več
Priporočeni odmerek je ena vrečica na vsakih 4-6 ur, kot je potrebno. Ne vzemite več kot štiri vrečice (štiri odmerke) v 24 urah.
Uporaba pri otrocih in mladostnikih

Zdravila ne smete dati otrokom, mlajšim od 15 let.

Stresite vsebino ene vrečice v kozarec standardne velikosti. Napolnite kozarec do roba s približno 250 ml vroče, toda ne vrele, vode. Mešajte, dokler se prašek ne raztopi, in počakajte, da se raztopina ohladi na temperaturo, primerno za pitje. V roku 1,5 ure popijte vso rumeno raztopino.
Ne prekoračite navedenega odmerka. Če simptomi vztrajajo več kot 3 dni ali se poslabšajo, morate obiskati zdravnika ali farmacevta.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Combocoldrex, kot bi smeli
V primeru prevelikega odmerka takoj poiščite zdravniško pomoč, saj obstaja tveganje za nepovratno poškodbo jeter. Če ste vzeli preveč tega zdravila, se takoj posvetujte z zdravnikom, tudi če se počutite dobro. To pa zato, ker lahko preveč paracetomola povzroči zakasnelo, resno poškodbo jeter.
Obiščite najbližji bolnišnični oddelek za nezgode. Vzemite zdravilo in to navodilo za uporabo s seboj.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Combocoldrex
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

 

Kaj vsebuje zdravilo Combocoldrex
Ena vrečica vsebuje naslednje učinkovine: 500 mg paracetamola, 200 mg gvaifenezina in 10 mg fenilefrinijevega klorida.
Druge sestavine zdravila so: saharoza, citronska kislina (E330), vinska kislina (E334), – natrijev ciklamat (E952), natrijev citrat (E331), acesulfam K (E950), aspartam (E951), praškasta aroma mentola [vsebuje naravni mentol, koruzni maltodekstrin in arabski gumi (E414)], aroma limone [vsebuje aromatični pripravek, naravno aromatično snov, koruzni maltodekstrin, arabski gumi (E414), natrijev citrat (E331), citronsko kislino (E330) in butilhidroksianizol (E320) (0,01 %)], aroma soka limone [vsebuje aromatični pripravek, naravno(e) aromatično(e) snov(i), maltodekstrin, acetiliran oksidirani škrob (E1450) in butilhidroksianizol (E320) (0,03 %)] in kinolinsko rumeno (E104)

Navodilo za uporabo Combocoldrex

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

You've just added this product to the cart: