Gengigel, gel za dlesni, 20 ml

Gengigel, gel za dlesni, 20 ml

Gengigel Baby, gel za dlesni, 15 ml

lajšanje simptomov vnetnih stanj dlesni

9,82 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
230863_1

Gengigel Baby, gel za dlesni, 15 ml

 

Kaj vsebuje

Vsebuje hialuronsko kislino visoke molekulske mase (HMW) v obliki natrijevega hialuronata. Hialuronska kislina je pridobljena po biotehnološkem postopku, ki zagotavlja visoko stopnjo čistosti.


Kako deluje

Hitro in kontinuirano spreminjanje oblike ustne votline od otroških let do adolescence zahteva pospešeno obnavljanje obzobnega tkiva, še posebej sluznice.

Hialuronska kislina je naravna sestavina obzobnega tkiva in je pomembna za vzdrževanje ravnovesja vode v dlesnih in ustni sluznici, na kar imajo spremembe ustne votline v obdobju rasti velik vpliv.

Izrast mlečnih in stalnih zob ter hormonske spremembe v obdobju adolescence  pogosto povzročijo pomanjkanje naravne hialuronske kisline, zaradi česar se zaščitni nivo, ki ga ponuja ustna sluznica, zniža.

 

Kdaj uporabiti

Vnetna stanja (gingivitis, krvavitev dlesni, retrakcija dlesni, žepki v dlesnih), travmatična stanja (posebno ustne razjede, rane povzročene z ortodontskimi pripomočki, čiščenje, abrazija, puljenje zob, po kirurških posegih itd.) in bolezenska stanja, pri katerih je potreba po hialuronski kislini povečana.

 

Odmerjanje

Gel nanašajte na prizadeta mesta tri do petkrat na dan dokler ne izginejo vsi bolezenski znaki. Plast gela enakomerno nanesite na dlesen in ga s čistimi prsti rahlo vmasirajte.

30 minut po nanosu gela ni priporočljivo uživati hrano ali pijačo.

Zaužitje gela je neškodljivo.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Gengigel Baby, gel za dlesni, 15 ml