Fidimed, Fidi koencim 10, 60 mehkih kapsul

Fidimed, Fidi koencim 10, 60 mehkih kapsul

Fidimed, Fidi koencim 10, 20 mehkih kapsul

zdravilo s kombinacijo koencima Q10 in vitamina E 

10,50 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
335096_1

Fidimed, Fidi koencim 10, 20 mehkih kapsul

 

Koencim Q10 je naravna snov, ki jo najdemo v vsaki živi celici telesa, in brez nje ni življenja. V celicah skrbi za nastanek telesne energije in ščiti membrane pred poškodbami.


Znanstveniki so ocenili, da lastna proizvodnja v telesu začne upadati že po 20. letu. S staranjem se sposobnost proizvajanja in presnavljanja koencima Q10 zmanjša, najverjetneje zaradi povečanih metaboličnih zahtev organizma, bolezni, pomanjkljivega vnosa, oksidativnega stresa ali pomanjkanja nekaterih drugih vitaminov in mineralov, ki sodelujejo pri nastanku koencima Q10.


Zanimivo je, da največji upad koencima zasledimo v energetsko najbolj potratnih organih (srce, jetra, ledvice). V tkivu 40-letnika je že 30 % manj koencima Q10 kot pri 20-letniku, pri 80-letniku pa že skoraj 60 % manj. Zunanji vir koencima Q10 je v teh organih zelo dobrodošel, saj se dodatna energija, denimo v srcu, izrazi z boljšo zmogljivostjo črpanja, kar okrepi telesno zmogljivost pri tistih, ki imajo starostno ali bolezensko oslabljeno delovanje srca.

 


Kaj vsebuje Fidi koencim 10

Zdravilni učinkovini sta: ubidekarenon in vseracemni-α-tokoferilacetat.

Ena mehka kapsula vsebuje:  ubidekarenon 30 mg, vseracemni-α-tokoferilacetat 24 mg (24 I.E.).

Pomožne snovi: sojino olje.

 

Kako deluje Fidi koencim 10

Fidi koencim 10 uporabljamo:

  • za krepitev telesne zmogljivosti in izboljšanje počutja,
  • pri izčrpanosti zaradi stresa, bolezni ali večjih obremenitev,
  • za krepitev oslabelega srca,
  • za preprečevanje ateroskleroze, kjer je še posebno učinkovit zaradi okrepljenega delovanja kombinacije Q10 in vitamina E.
 

Odmerjanje

Odrasli in mladostnikistari 14 let ali več

2 do 3 kapsule na dan v dveh čez dan porazdeljenih odmerkih. Kapsule pogoltnite cele, z nekaj tekočine, najbolje med jedjo.

 

 

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Fidimed, Fidi koencim 10, 20 mehkih kapsul