Domača lekarna za psa: Izdelki, ki jih mora imeti vsak lastnik psa

Se vaš kuža nenavadno obnaša? Se je med igro porezal po tacah? Ima (spet) klopa? Je pojedel vašo sladico in ima zato drisko? Psi se, tako kot ljudje, lahko poškodujejo ali zbolijo, zato ima vsak odgovoren lastnik štirinožnega kosmatinca pripravljeno tudi domačo lekarno za psa, ki jo sestavljajo izdelki za prvo pomoč, osnovna zdravila, prehranska dopolnila, pripomočki za higieno in nego ter izdelki za preventivno nego.

V tem članku vam bomo predstavili osnovne izdelke, ki jih mora vsebovati vsaka domača lekarna za psa, in nekaj nasvetov, kako poskrbeti za varnost vašega ljubljenčka.

 

1. Prva pomoč za psa

Na tržišču so na voljo že pripravljeni kompleti prve pomoči za psa, vendar pa si komplet lahko sestavite sami – tako boste poskrbeli, da bo vseboval tudi izdelke, ki jih vaš pes potrebuje zaradi specifičnih potreb ali pa vam (oziroma psu) najbolj ustrezajo.

Ko sestavljate komplet prve pomoči za psa, poskrbite, da bo vseboval osnovne oziroma najbolj nujne izdelke. Predlagamo vam, da jih shranite v priročno torbico, ki jo lahko vedno vzamete sabo – na izlet, dopust, sprehod, v šolo, na trening ali v hribe.

Komplet prve pomoči za pse naj vsebuje te izdelke:

 

Komplet prve pomoči za psa lahko sestavite sami.
Komplet prve pomoči za psa lahko sestavite sami.

 

Vsestransko uporaben izdelek je Herosan – 100 % sok zmajevega drevesa, ki se lahko uporablja zunanje (pri opeklinah, ranah, poškodovanih krempljih, alergijah in ugrizih žuželk) ali notranje (pri prebavnih težavah, za normalizacijo črevesne mikroflore …).

S kompletom prve pomoči lahko sami oskrbite psa, ko ima manjše poškodbe, ali pa mu nudite prvo pomoč do prihoda veterinarja. Če niste prepričani, kako huda je poškodba, se vedno posvetujte s svojim veterinarjem ali obiščite najbližjega dežurnega veterinarja.

2. Osnovna zdravila in prehranska dopolnila

Tako kot imamo ljudje v domači lekarni osnovna zdravila za lajšanje blažjih težav in bolečin, je priporočljivo, da imamo na zalogi takšna zdravila in izdelke tudi za pse.

Izdelki za lajšanje prebavnih težav:

Probiotične kulture pomagajo pri prebavnih težavah in ohranjanju zdrave črevesne flore. Prebavne težave so pri psih pogosto akutne in kratkotrajne. Če prebavne težave po zaužitju zdravila ali probiotika ne minejo ali se poslabšajo, se posvetujte z vašim veterinarjem.

Protibolečinska zdravila:

V nekaterih primerih, kot so poškodbe ali operacije, so lahko protibolečinska zdravila nujna. Vedno se posvetujte z veterinarjem, preden jih uporabite.

Če vaš pes okreva po poškodbi ali operaciji, mu lahko pomagate s protibolečinskimi zdravili.
Če vaš pes okreva po poškodbi ali operaciji, mu lahko pomagate s protibolečinskimi zdravili.

 

Antihistaminiki:

Če vaš pes trpi za alergijami, so antihistaminiki lahko v veliko pomoč. Posvetujte se z veterinarjem glede ustreznega odmerka.

Vitamini in minerali:

Če je vaš pes star ali ima določene zdravstvene težave oziroma stanja, morda potrebuje dodatna hranila, kot so vitamini in minerali, ki so na voljo v obliki različnih prehranskih dodatkov.

Izdelki za pomiritev:

Če se vaš pes boji glasnih pokov npr. grmenja ali petard, mu stres in tesnobo lahko olajšate z za to namenjenimi izdelki. Izdelki za pomiritev lahko psu pomagajo tudi pri daljši vožnji z avtomobilom (kjer pa morate vedno poskrbeti, da so temperature v avtu primerne, opraviti redne postanke za pitje, krajši sprehod in opravljanje potrebe, psa pa nikoli ne smete pustiti samega v parkiranem avtomobilu).

3. Pripomočki za nego in higieno

Z ustreznimi pripomočki za nego in higieno boste ohranjali in spodbujali zdravje vašega štirinožca.

Nega dlake:

Negovana pasja dlaka ni le lepa in brez neprijetnih vonjav, ampak pripomore tudi k ohranjanju zdravja vašega psa. Različne pasme potrebujejo različno nego glede na strukturo in dolžino dlake, vse pa je treba redno kopati.

 

Pri tem je pomembno, da uporabljate šampon, ki je posebej zasnovan za pse, saj imajo drugačen pH kože kot ljudje.

Za lepšo in bolj zdravo dlako lahko psu dodajate biotin, ki je na voljo v obliki tablet.

Nega zob in ustne votline:

Zobna higiena je ključnega pomena za zdravje vašega psa. Redno ščetkanje lahko prepreči zobne bolezni in zadah, poleg običajnega ščetkanja pa za nego in zdravje zob in ustne votline vašega psa lahko poskrbite z izbranimi izdelki.

Posebne ogrevalne ali hladilne blazine:

V hladnejših mesecih lahko ogrevalne blazine pomagajo ohranjati psa toploto, hladilne blazine pa pse hladijo v vročih mesecih. 

4. Preventivna nega

Preventivna in zaščitna nega pred bolhami, klopi in drugimi zajedalci:

Redna uporaba sredstev proti bolham in klopom je ključna za preprečevanje teh nadležnih zajedavcev. Na voljo so vam izdelki za zdravljenje infestacij z bolhami in klopi pri psih v različnih oblikahkot ovratnice, pipete za kožni nanos ali žvečljive tablete

Z izbranimi prehranskimi dopolnili lahko spodbujamo obrambo pasjega organizma pred zajedalci, v spletni lekarni Plavž priporočamo Soria Natural LeishWow.

Kljub uporabi sredstev proti bolham in klopom priporočamo, da redno čistite in strojno perete pasja ležišča in druge tekstilne izdelke, ki jih uporablja vaš ljubljenec. Tudi najljubše plišaste igrače.

Dodatki za sklepe:

Če imate starejšega psa ali se aktivno ukvarjate s športi, ki so za pasje sklepe obremenjujoči, kot je na primer agility, so dodatki za sklepe lahko zelo koristni pri ohranjanju mobilnosti in zmanjševanju bolečin.

Pri določenih športih, kot je agility, so sklepi psov zelo obremenjeni.
Pri določenih športih, kot je agility, so sklepi psov zelo obremenjeni.

 

5. Nasveti za vzdrževanje domače pasje lekarne

Poskrbite, da imate ključne izdelke vedno na zalogi. Ko uporabite izdelke iz prve pomoči, ne pozabite porabljenih izdelkov nadomestiti z novimi.

Redno preverjajte rok uporabnosti in pretečene izdelke po potrebi zamenjajte. Zdravila in pripomočke shranjujte na varnem mestu – na suhem in hladnem mestu izven dosega otrok in živali.

Vedno imejte pri roki tudi kontaktne podatke svojega veterinarja in najbližjega dežurnega veterinarja.

 

Vse izdelke za pasjo domačo lekarno najdete v spletni Lekarni Plavž, kjer so vam na voljo tudi drugi izdelki in veterinarska zdravila brez recepta za oskrbo in nego psov, kot so emulzije za podporo sečilom, sirupi za izkašljevanje, kapljice za podporo dihalnemu sistemu, tablete za ohranjenje vida

Z ustrezno domačo lekarno boste svojemu pasjemu ljubljenčku zagotovili boljše zdravje in več varnosti. S pravilno opremljeno domačo lekarno boste pripravljeni na morebitne nepričakovane in izredne situacije, v katerih boste lahko hitro in učinkovito ukrepali. Tako boste bolj mirni in boste lahko še bolj uživali v družbi štirinožnega kosmatinca. Ne pozabite pa, da je redno obiskovanje veterinarja ključno za ohranjanje zdravja vašega psa.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj