Angal 5 mg/1 mg pastile, 24 pastil

Angal 5 mg/1 mg pastile, 24 pastil

Septolete plus z okusom mentola 5 mg/1 mg pastile, 18 pastil

Septolete plus z okusom mentola 5 mg/1 mg pastile, 18 pastil

Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml, oralno pršilo, raztopina, 30 ml

lajšanje težav pri vnetem žrelu

8,69 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
38

Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml, oralno pršilo, raztopina, 30 ml


Kaj vsebuje

Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diglukonat in lidokainijev klorid. En ml raztopine vsebuje 2 mg klorheksidinijevega diglukonata in 0,5 mg lidokainijevega klorida.

Pomožne snovi so levomentol, cineol, glicerol (E422), natrijev saharinat (E954), citronska kislina monohidrat (E330), 96 odstotni etanol, prečiščena voda.

Po enem pritisku na pršilno glavo se sprosti 0,15 – 0,20 ml raztopine, kar je 0,32 – 0,42 mg klorheksidinijevega diglukonata in 0,08 – 0,10 mg lidokainijevega klorida.

 

Kako deluje

Angal pršilo deluje dvojno, ker vsebuje dve učinkovini: protimikrobno za uničevanje mikroorganizmov v žrelu in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajša bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela. Zdravilo Angal ne vsebuje saharoze, zato ga lahko uporabljate, tudi če imate sladkorno bolezen.

 

Kdaj uporabiti
Angal pršilo priporočamo:

  • za lokalno lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).


Odmerjanje

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Posamezni odmerek je 3 do 5 zaporednih pritiskov na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 6 do 10 odmerkov, to je 18 do 50 pritiskov na pršilno glavo.


Otroci od 5 do 12 let: Posamezni odmerek je 2 do 3 zaporedni pritiski na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 3 do 5 odmerkov, to je 6 do 15 pritiskov na pršilno glavo.

 

Pršilo Angal lahko kombinirate s pastilami Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan. Primer: Če zaužijete eno pastilo, lahko v istem dnevu uporabite enkraten odmerek pršila še devetkrat. Če zaužijete dve pastili, lahko v istem dnevu uporabite enkraten odmerek pršila še osemkrat, in tako naprej. Kombinacijo pršila in pastil ne smejo uporabljati otroci.


Zdravila Angal ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Uporabljajte ga le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela. Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, obiščite zdravnika.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml, oralno pršilo, raztopina, 30 ml