Zasebnost in piškotki

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z registracijo v spletni Lekarni Plavž uporabnik dovoljuje, da Lekarna Plavž kot upravljavec zbirke osebnih podatkov posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter določili evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov. V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z obdelavo podatkov lahko uporabnik posreduje vprašanja na elektronski naslov spletna@lekarna-plavz.com.

Lekarna Plavž zagotavlja, da osebne podatke v spletni Lekarni Plavž in vse ostale podatke, zbrane v postopku registracije, ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

Lekarna Plavž brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bo razkrila njegovih osebnih podatkov tretji osebi, razen v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi določili (na pisno zahtevo FURS-a in drugih državnih organov v zvezi s konkretnimi postopki) oziroma z zunanjim izvajalcem storitev, s katerimi ima Lekarna Plavž sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov (računovodski servis, Pošta Slovenije).

Uporabnik ob registraciji vnese naslednje podatke (kot fizična oseba: uporabniško ime ali e-naslov, geslo, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, ulico, hišno številko, poštno številko, kraj; kot pravna oseba: naziv podjetja, davčno številko, matično številko, ulico, hišno številko, poštno številko, kraj). Poleg navedenih podatkov se hranijo podatki o nakupu (datum in ura nakupa, naročeni izdelki, naziv in količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa, popusti, način dostave, način plačila).

Osebni podatki, potrebni za izvedbo spletnega nakupa, se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij.

Uporabnik s prijavo na e-novice soglaša, da Lekarna Plavž pošilja informativno gradivo v obliki e-novic. Iz sistema sporočil se lahko uporabnik kadar koli odjavi s klikom na gumb Odjava na koncu vsakega sporočila.

Pravice uporabnikov v povezavi z osebnimi podatki vključujejo pravico do dostopa, vpogleda, izbrisa, dopolnitve, popravka, omejitve in prenosa osebnih podatkov. Uporabnik lahko to privoljenje tudi kadarkoli želi prekliče oziroma spremen. Po elektronski pošti spletna@lekarna-plavz.com sporoči spremembe ali odjavo od obdelovanja osebnih podatkov. Zahtevek bo obdelan najkasneje v roku 15 dni. O končanem postopku bo uporabnik obveščen.

Uporabnik se lahko obrne na informacijskega pooblaščenca, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo in določila na področju varstva osebnih podatkov.

V skladu z 39. členom Splošne uredbe je pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov zaposlena Lea Pogačnik, za namen sodelovanja s posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki. Kontaktni podatki spletna@lekarna-plavz.com.

Za namene svetovanja se zbirajo naslednji podatki: elektronski naslov, ime in priimek in sporočilo uporabnika. Lekarna Plavž uporablja izključno za svetovanje in jih ne povezuje z nakupi ali uporabniškim profilom.

V primeru izvajanja svetovanja s strani zunanjega izvajalca, posreduje Lekarna Plavž le-te podatke zunanjemu izvajalcu za odgovor. Zunanji izvajalec uporablja osebne podatke izključno za namen svetovanja. Lekarna Plavž posreduje oziroma omogoči komunikacijo z zunanjim izvajalcem. Zunanji izvajalec je dolžan spoštovati veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in osebnih podatkov ne sme uporabiti za druge namene kot za svetovanje

Uporabnik dovoljuje upravljavcu, da lahko ob vsakem dostopu uporabnika v spletni Lekarni Plavž obdeluje podatke o njegovih obiskih oziroma spletnih sejah. Upravljavec v zvezi s spletnimi sejami zbira naslednje vrste osebnih podatkov: ID uporabnika, izdelki v košarici, naziv izdelkov, število izdelkov, cena izdelkov, cena košarice, poštnina, uporabljeni kuponi, znesek popustov, znesek končnega nakupa, način dostave, način plačila, datum in ura nakupa.

Podatki uporabnikovih obisku spletne strani (aktivnosti in seje) se hranijo za namen statistične obdelave spletne strani ter za boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani.

Podatki se lahko posredujejo vzdrževalcu spletne lekarne Plavž, oglaševalcu spletnega mesta, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistemske in strojne opreme.

Posamezniki, ki so izpolnili registracijski obrazec, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za prejem sporočila o potrditvi registracije na spletni strani, sporočila o izvršenem nakupu, statistične obdelave, pošiljanje informativnih obvestil in drugih oblik trženja ter za spremljanje nakupovalnih navad in elementov kupcev.

Posamezniki, ki so se prijavili na e-novice, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za statistično obdelavo spletne strani ter za uporabniško identifikacijo na spletni strani.

Podatki se lahko nahajajo tudi pri skrbniku oziroma vzdrževalcu spletnega mesta, pri ponudniku podatkovnih storitev, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistemske in strojne opreme, oglaševalcu spletnega mesta, ki v imenu upravljavca kot pogodbeni obdelovalec obdeluje podatke o posamezniku.

Lekarna Plavž lahko hrani podatke o aktivnostih uporabnikov na spletni strani še 5 let.

Lekarna Plavž lahko hrani podatke o posameznem spletnem nakupu oziroma obračunske podatke o plačilno kreditnih karticah še 10 let.

UPORABA PIŠKOTKOV

Pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na  računalniku ali mobilni napravi, urejata Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošna uredba EU o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob prvem obisku uporabnika spletne strani prenesejo na njegov računalnik ali na katero drugo elektronsko napravo.

Gre za informacije o uporabniku, ki se shranijo v spletni brskalnik, ki dostopa do spletnega mesta, in so nato ob ponovnem obisku iste spletne strani uporabljene v različne namene. Določeni piškotki so nujni za delovanje spletnih strani, nekateri drugi pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo spletnih strani in prikaz ponudbe v skladu s preferencami uporabnika.

Nameni posameznih piškotkov, ki jih uporablja to spletno mesto, so podrobneje opisani v razpredelnicah.

Vsi piškotki, z izjemo nujnih, se naložijo v spletni brskalnik uporabnika le na podlagi njegove izrecne privolitve.

Vrste in namen piškotkov

Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke. Svojo odločitev o uporabi piškotkov na našem spletnem mestu lahko kadarkoli spremenite tako, da na spodnjem linku izberete Nastavitve piškotkov in nato urejate nastavitve.

Obvezni piškotki

Obvezni piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani in ne zbirajo nobenih osebnih podatkov. Brez teh piškotkov določene storitve, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovale pravilno, zato bodo vedno nameščeni.

Analitični piškotki

Analitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na spletni strani Lekarne Plavž. Storitev uporabljamo z namenom analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Z njihovo pomočjo lažje razvijamo spletno stran, prilagojeno vašim potrebam, in izpopolnjujemo uporabniško izkušnjo.

Piškotki tretjih oseb

Te piškotke nastavijo zunanji partnerji (YouTube …) zaradi funkcionalnosti, ki je preko vtičnika vključena na spletno stran. Partnerska podjetja jih lahko uporabljajo za izdelavo profila interesov uporabnika, ta profil pa nato uporabijo za prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih.

Oglaševalski piškotki

Oglaševalski piškotki nam omogočajo, da na podlagi preferenc uporabnikom posredujemo prilagojene ponudbe.

Seznam piškotkov na spletni strani Lekarna Plavž

Ime piškotka | Veljavnost
form_key | Ko se seja brskanja konča
mage-cache-sessid | Ko se seja brskanja konča
mage-cache-storage | Ko se seja brskanja konča
mage-cache-storage-section-invalidation | Ko se seja brskanja konča
mage-messages | Ko se seja brskanja konča
mage-translation-file-version | Ko se seja brskanja konča
mage-translation-storage | Ko se seja brskanja konča
section_data_ids | Ko se seja brskanja konča
store | 1 leto

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod upravljanjem Lekarne Plavž. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč Lekarna Plavž ne odgovarja, obiskovalcem zgolj nudi povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij.

Možnosti za nastavitve piškotkov so na voljo tudi v spletnem brskalniku. Spletni brskalniki za onemogočanje piškotkov uporabljajo različne načine, ki so navadno v meniju »Orodja« ali »Možnosti«, preberete pa  lahko tudi zavihek »Pomoč« v brskalniku.