Novalac AC, 400 g

Novalac AC, 400 g

Novalac Night formula, 400 g

Novalac Night formula, 400 g

Novalac Allernova, 400 g

mleko za dojenčke, preobčutljive na beljakovine kravjega mleka, in tiste, ki polivajo (0-36 mesecev)

15,32 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
241245_1

Novalac Allernova, mleko za dojenčke, preobčutljive na beljakovine kravjega mleka, in tiste, ki polivajo (0-36 mesecev), 400 g

 

Allernova je živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih na beljakovine kravjega mleka in tistih, ki imajo regurgitacijo. 

Allernova se lahko uporablja kot edina prehrana do 6. meseca starosti. Po 6. mesecu starosti pa lahko Allernovo po nasvetu zdravnika uporabljate kot del raznovrstne prehrane. Allernova je zgoščena hrana, ki vsebuje hidrolizirane beljakovine kravjega mleka (kazeina). Ne vsebuje  laktoze. Allernova zadovolji vse prehranske potrebe dojenčka.

 

Alergija na beljakovine kravjega mleka

Alergija na beljakovine kravjega mleka se razvije v prvih mesecih življenja. Simptomi alergije se pokažejo na vseh organskih sistemih, v prvem letu predvsem na prebavilih in koži. Najpogostejši simptomi, ki se izraža prek prebavnega sistema je polivanje ali regurgitacija. Zdravljenje preobčutljivosti za beljakovine kravjega mleka je popolna izključitev mlečnih beljakovin iz prehrane dojenčka, za zmanjševanje polivanja pa se uporablja zgoščena hrana.

Prava rešitev za dojenčke z alergijo na beljakovine kravjega mleka in polivanjem je uporaba hrane za posebne zdravstvene namene – Allernova, ki ima odslej spremenjeno sestavo.
Allernovi (ekstenzivni hidrolizat kazeina) je dodan koruzni škrob in je zato edina mlečna hrana na tržišču, ki hkrati rešuje dve težavi:

  • Lajša simptome alergije na beljakovine kravjega mleka
  • Zmanjšuje polivanje

 

Allernova z novo sestavo nadomešča dosedanjo mlečno hrano Allernova. Vsebuje vse potrebne hranljive snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka. Ne vsebuje laktoze.

Allernovo uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom. Ne uporabljajte je za hranjenje zdravih dojenčkov. Allernova je kontraindicirana pri galaktozemiji in/ali malabsorpciji glukoze in galaktoze.

Sestava mlek Novalac  je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani.

 

Običajno odmerjanje mleka Novalac Allernova:

Starost (meseci)

0

1

2

3

4

5

6 +

Teža (kg)

4

5

6

6,5

7

7,5

> 7,5

Število obrokov/dan

6

5

5

5

4

4

3*

Število meric za pripravo enega obroka

4

5

5

6

8

8

8

Količina vode (ml)

120

150

150

180

240

240

240

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g mleka Novalac Allernova.

Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite otrokovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

* kot del raznovrstne prehrane

 

Pomembno obvestilo: Materino mleko je najboljša hrana. Mleka Novalac se uporabljajo samo po nasvetu strokovnjakov
s področja medicine, farmacije ali prehrane ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Novalac Allernova, 400 g