Sambucol immuno Forte kapsule, 30 kapsul

Sambucol immuno Forte kapsule, 30 kapsul

Sambucol Immuno Forte pastile, 20 pastil

Sambucol Immuno Forte pastile, 20 pastil

BetaCold PLUS, 10 vrečk

Hiter, močan in učinkovit aktivator vaše imunske obrambe

14,99 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
493961_1

Ključna bioaktivna sestavina v BetaCold PLUS je naravni patentiran Wellmune beta-glukan iz lastniških kvasovk Saccharomyces cerevisiae.  Wellmune beta-glukan je biološko aktiven polisaharid, ki ima imunomodulatorno delovanje. To pomeni, da uravnava delovanje imunskega sistema v smeri vzpostavljanja njegovega ravnovesja.

Po zaužitju, Wellmune beta-glukan prispe v tanko črevo, kjer se veže na Peyerjeve ploščice. Peyerjeve ploščice so del imunskega sistem, ki je zelo bogat z imunskimi celicami. Imunske celice prepoznajo Wellmune beta-glukan, zato se Wellmune beta-glukan veže na njih. Tako pride do aktivacije vašega imunskega sistema po celem telesu.

Wellmune beta-glukan se ne vsrka v kri in se v nespremenjeni obliki izloči iz vašega telesa.

Wellmune beta-glukan začne delovati hitro v 12-24 urah po zaužitju.

V BetaCold PLUS so dodani 3 vitamini in 3 minerali, vitamin C iz acerola češnje, vitamina D3 in B6, od mineralov baker, cink ter selen.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistem in zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Kadar ste utrujeni in izčrpani, ste veliko bolj dovzetni za okužbe, zato je uživanje vitamina C zelo priporočljivo .

Vitamin D3 prispeva k delovanju našega imunskega sistema. Še posebej nepogrešljiv je za nas, ki živimo na severni polobli, kjer so jesenski in zimski dnevi zelo kratki in imamo manj sončnih dni. Zato se pogosto zgodi, da smo premalo izpostavljeni soncu in s tem tvorbi vitamina D3.

Vitamin B6 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju in delovanju živčnega sistema. Smiselno ga je uživate tudi že preventivno, ko ste utrujeni, izčrpani, pod stresom in preobremenjeni, saj ste takrat bolj dovzetni za okužbe

Cink je element v sledovih, ki ima mnogo funkcij v vašem telesu, med drugim ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom in delitvi celic. Vaše telo potrebuje cink za dobro delovanje več kot 300 različnih encimov.

Mineral selen ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema in je zelo pomemben za delovanje naših, telesu lastnih antioksidativnih sistemov.

Baker ima prav tako vlogo pri delovanju imunskega sistema ter zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Pomembno je, da uživamo cink in baker istočasno v ustreznem razmerju, saj je ustrezno ravnotežje teh dveh elementov v vašem telesu zelo pomembno.

Sestavine

sredstvo za povečanje prostornine; eritritol; maltodekstrin; Wellmune (beta-glukan iz kvasovk Saccharomyces cerevisiae)); acerola (Malpighia punicifolia L.); sredstvo za uravnavanje kislosti: magnezijev hidroksid; sadni sok tit. 34% vitamina C; zgoščen sok limone; naravna aroma limone; sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina; sladilo: steviol glikozid; Abigenol (izvleček iz skorje bele jelke (Abies alba Mill.)); sredstvo za emulgiranje: beta-ciklodekstrin; sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid; L-selenmetionin; bakrov glukonat; Ultrazin (cinkov oksid, preželatiniran rižev škrob iz Oryza sativa L.); sredstvo za emulgiranje: saharozni estri maščobnih kislin, sončnični lecitin; sredstvo za povečanje prostornine: trikalcijev fosfat (riževa moka); holekalciferol (vitamin D); piridoksin hidroklorid (vitamin B6)

Sestavine na 1 vrečko (PDV*) na 2 vrečki (PDV*)
Wellmune beta-glukan 250 mg 500 mg
Abigenol 30 mg 60 mg
Vitamin C 50 mg (62,5%) 100 mg (125 %)
Cink 2 mg (20%) 4 mg (40%)
Vitamin B6 1,4 mg (100%) 2,8 mg (200%)
Baker 1 mg (100%) 2 mg (200%)
Selen 55 µg (100%) 110 µg (200%)
Vitamin D3 10 µg (200%) 20 µg (400%)

*PDV - priporočen dnevni vnos

Odmerjanje

1-2 vrečici na dan. Pri povečanih potrebah se prve tri dni priporoča jemanje 2 vrečk na dan. Jemanje BetaCold PLUS se priporoča od 12. leta starosti.

Vsebino vrečke stresite v kozarec, prelijte z mlačno ali toplo vodo (najmanj 150 ml) in pomešajte. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Vsem s presajenimi organi in vsem ki prejemajo imunosupresivno terapijo se jemanje BetaCold PLUS  odsvetuje. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi pod 25°C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago in svetlobo. 

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BetaCold PLUS, 10 vrečk